ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ – ΔΟΥ 15.12.2023

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΟΕ – ΔΟΥ: Πρόσκληση Γενικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23.05.2024

 Αθήνα 12.2.2024

           Αρ. Πρωτ.: 2346

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15.12.2023

Σήμερα 15.12.2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 πμ, συνεδρίασε στο Ξενοδοχείο STANLEY  (Οδυσσέως 1) Αθήνα το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ με θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης

 1. Ενημέρωση -τρέχοντα θέματα.
 2. Μισθολόγιο ΑΑΔΕ – Προσωπική διαφορά.
 3. Αναδιοργάνωση υπηρεσιών – ΚΕΒΕΙΣ.
 4. Κτηματικές Υπηρεσίες.
 5. Ανώνυμες καταγγελίες.
 6. Συμβασιούχοι ΙΔΟΧ.
 7. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 8.11.2023 έως 4.12.2023
 8. Έγκριση μικροδαπανών από 1.10.2023 έως 30.11.2022.

Υποβλήθηκε παραίτηση της συναδέλφου ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ από την παράταξη της ΔΑΚΕ. Την θέση της σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Γενικού Συμβουλίου καταλαμβάνει ο συνάδελφος  ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ο οποίος όμως έχει συνταξιοδοτηθεί και τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος συνάδελφος ΠΗΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από το Γενικό Συμβούλιο και τη θέση του καταλαμβάνει η συνάδελφος ΜΠΙΝΙΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες τριάντα (30)  Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

1 ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 16 ΜΠΕΡΤΣΟΥΛΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
2 ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17 ΝΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
3 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 18 ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
4 ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 19 ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
5 ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 20 ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
6 ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 21 ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
7 ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 22 ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
8 ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 23 ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9 ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 24 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 25 ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
11 ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 26 ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
12 ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 27 ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
13 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 28 ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
29 ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 30 ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  

Δικαιολογημένα απούσα η συναδέλφισσα : ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 13.10.2023

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Αποφασίστηκε ομόφωνα να βγει έγγραφο προς υπογραφή από τους συναδέλφους που υπηρετούν στο ΚΕΒΕΙΣ, ότι καμία ευθύνη δεν φέρουν για τυχόν παραγραφές, η οποιεσδήποτε άλλες αστοχίες προκύψουν από την λειτουργία του ΚΕΒΕΙΣ, με τον τρόπο που αυτό λειτουργεί. Για τα παραπάνω ευθύνη έχει μόνο η Διοίκηση και ο Διοικητής, διότι με δική του υπαιτιότητα ξεκίνησε να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί το ΚΕΒΕΙΣ.
 2. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ λαμβάνοντας υπ΄ όψη, αφενός της πρόσφατες αλλαγές στην δομή των υπηρεσιών μας αλλά και την εξέλιξη της φύσης της εργασίας μας, αφετέρου αφουγκραζόμενη της πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων, αναδεικνύει την ανάγκη διεύρυνσης του καθεστώτος της τηλεργασίας στις υπηρεσίες μας και της καθιέρωσης ευέλικτου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης για το προσωπικό της ΑΑΔΕ. Αποφασίστηκε να ζητήσουμε πιο συγκεκριμένα :
 • Να διευρυνθεί το καθεστώς της τηλεργασίας στις υπηρεσίες μας, όπου αυτό είναι εφικτό από την φύση της εργασίας του υπαλλήλου, πέραν των χρονικών ορίων που προβλέπει το άρθρο 8 του Ν. 4807/21.
 • Να υιοθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο το δικαίωμα επιλογής ευέλικτου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης, κατόπιν συνεννόησης με την εκάστοτε διοίκηση της υπηρεσίας, το οποίο θα οριοθετείτε στις ώρες από 07:00 έως 09:00 ανά μισάωρο για την προσέλευση και 15:00 έως 17:00 για την αποχώρηση αντίστοιχα.
 1. Εντός του 2024, δρομολογούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη η κεντρικοποίηση των τμημάτων Κεφαλαίου και Συμμόρφωσης μέσα από την έναρξη λειτουργίας των ΚΕΦΟΚ και ΚΕΦΟΔΕ. Τα πολλά προβλήματα που ήδη έχουν εμφανισθεί στις κεντρικοποιημένες δομές που βρίσκονται σε λειτουργία ή θα λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα (βλέπε εντατικοποίηση τα ΕΛΚΕ, εκρηκτική κατάσταση στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και προβλήματα προσβασιμότητας στα ΚΕΒΕΙΣ Αττικής-Θεσσαλονίκης) θα κάνουν την εμφάνισή τους διογκωμένα στις υπηρεσίες της περιφέρειας λόγω των γεωγραφικών και άλλων ιδιαιτεροτήτων της τελευταίας. Αποφασίστηκε ομόφωνα να αναλάβει η ΠΟΕ-ΔΟΥ όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου α) Να γνωστοποιηθούν σε όλο τον κλάδο oι προθέσεις της διοίκησης για το μελλοντικό τοπίο των υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα, με λεπτομέρεια για κάθε περιοχή. β) Να αποτραπεί η μετάβαση στο νέο καθεστώς που θα σημάνει δυσμενής εργασιακές μεταβολές για μεγάλη μερίδα συναδέλφων που εργάζονται στην περιφέρεια. Η ΠΟΕ -ΔΟΥ καλεί τους Συλλόγους, σε συντονισμό με την Ομοσπονδία, να πρωτοστατήσουν σε αυτή την μάχη, να εξειδικεύσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις ανά περιοχή αρμοδιότητας συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο δυνάμωμα του αγώνα για την υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.
 2. Μετά την δημιουργία του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και το Δ.ΟΡΓ.Α1125859/23.10.2020 όπως ισχύει σήμερα, έχει ανατεθεί στα τμήματα συμμόρφωσης και σχέσεων με τους φορολογουμένους των ΔΟΥ, η διαχείριση των προσφυγών ή λοιπών ενδίκων βοηθημάτων καθώς κα ενδίκων μέσων κατά πράξεων επιβολής φόρων, τελών, προστίμων κλπ που εκδίδονται από τις ίδιες καθώς και η παρακολούθηση και η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων Δ.Ε.Δ., πέρα από την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων ή αποφάσεων Δ.Ε.Δ., που πραγματοποιούσαν τα τμήματα συμμόρφωσης και σχέσεων με τους φορολογούμενους και οι οποίες άπτονταν του αντικειμένου του τμήματος, ουδεμία άλλη ενέργεια πραγματοποιούσε ως προς την διαχείριση των προαναφερόμενων προσφυγών. Λαμβάνοντας υπ΄ όψη το τεράστιο όγκο δουλειάς που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω τμήματα, την τεράστια έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε όλα τα τμήματα των ΔΟΥ, το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του τμήματος αυτού στο σύνολό τους είναι πτυχιούχοι οικονομικών σχολών και ουδεμία γνώση έχουν, για νομικά θέματα, μα ούτε και ποτέ έχουν λάβει εκπαίδευση για τέτοια θέματα, θέλουμε να καταγγείλουμε την εις βάρος μας χρέωση με καθήκοντα τέτοια που δεν ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εκπαίδευσή μας και που μας εκθέτουν σε υπηρεσιακούς κινδύνους ακριβώς λόγω τις έλλειψης γνώσεων, εκπαίδευσης αλλά και της έλλειψης του απαιτούμενου χρόνου λόγω της μεγάλης εντατικοποίησης της ήδη υπάρχουσας δουλειάς μας. Αποφασίστηκε ομόφωνα να διεκδικήσουμε 1) Ανθρώπινες συνθήκες και όρους εργασίας 2) κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό με επαρκείς προσλήψεις 3) την ύπαρξη συναδέλφων με γνώσεις νομικές για στελέχωση σε κάθε τμήμα συμμόρφωσης και σχέσης με τους φορολογούμενους της κάθε ΔΟΥ, που θα ασχοληθούν με την διαχείριση των προαναφερόμενων καθηκόντων.
 3. Αποφασίστηκε να διεκδικήσουμε α) άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο β) αυξήσεις 20% στα κλιμάκια γ) κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης δ) κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα ε) αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί .
 4. Η ενέργεια της διοίκησης της ΑΑΔΕ να δώσει την δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλλουν διαδικτυακά ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος των συναδέλφων μέσα από την πλατφόρμα Καταγγελίες Πολιτών, κινείται σε αντίθετη φορά προς την συνεδριακή μας απόφαση, να μην γίνονται δεκτές προς εξέταση ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του κλάδου. Επειδή υφίσταται επιπλέον διάκριση, αφού ο χρόνος διατήρησης στο αρχείο των καταγγελιών σε βάρος των συναδέλφων είναι 15 έτη, ενώ στις καταγγελίες φορολογικών υποθέσεων είναι 10 έτη και στις καταγγελίες Τελωνειακών υποθέσεων είναι 12 έτη. Επειδή δεν δίνονται ίσια νομικά δικαιώματα αντιπροσώπευσης στον καταγγελλόμενο συνάδελφο αφού δεν είναι γνωστά τα στοιχεία του προσώπου που κάνει την καταγγελία και επομένως στερείται το νομικό δικαίωμα από τον συνάδελφο να του ασκήσει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς του και δυσφήμηση αποφασίζουμε ομόφωνα να απαιτήσουμε από την διοίκηση της ΑΑΔΕ να απενεργοποιήσει την δυνατότητα υποβολής ανώνυμων καταγγελιών σε βάρος των συναδέλφων μέσα από την πλατφόρμα Καταγγελίες Πολιτών της ΑΑΔΕ.
 5. Η πρόσφατη Νομοθετική πρωτοβουλία για το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς και η σκανδαλώδης εξαίρεση της ΑΑΔΕ, βρίσκει έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς. Καθεστώς το οποίο συνεπάγεται αφενός μεν μειωμένες αποδοχές για έναν αριθμό συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα έχει και άμεση επίπτωση τόσο σε δυνατότητες που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους διαδρομή, όσο και τις συνθήκες – περιβάλλον εργασίας που βιώνουν. Το Γενικό Συμβούλιο με απόφασή του: 1) Ιεραρχεί το ζήτημα της διεκδίκησης της ένταξης όλων των εργαζομένων στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς, στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας, απαιτώντας διορθωτική νομοθετική παρέμβαση 2) Να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης όλων των συναδέλφων (και όχι μόνο των νεοεισερχομένων) για το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, επισημαίνοντας την σημασία που έχει για το σύνολο του κλάδου η μη ύπαρξη αυτού του διαχωρισμού. 3) Να προχωρήσει εντός του Ιανουαρίου σε κινητοποίηση -συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ με αίτημα την ένταξη όλων των συναδέλφων στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς.
 6. Η ραγδαία μείωση του προσωπικού στην ΑΑΔΕ και ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος δουλειάς, κατάσταση που επιβαρύνεται με την διαρκή και επι σειρά ετών αναδιοργάνωση των υπηρεσιών μας, έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον. Ο επιμερισμός – χρέωση χιλιάδων υποθέσεων, αιτημάτων κλπ. στους ελάχιστους υπαλλήλους, έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση, με μία παράλληλη προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών στους εργαζόμενους. Κατάσταση η οποία οδηγεί σε ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, κατάργηση του 5νθημέρου και σε απλήρωτες (και ουσιαστικά ‘’υποχρεωτικές’’) υπερωρίες. Κατάσταση η οποία συνδυάζεται με όλο και αυξανόμενα περιστατικά πιέσεων από προϊσταμένους προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους περισσότερες ώρες ή να πάρουν δουλειά στο σπίτι.

Οι συνθήκες αυτές επιχειρούν ουσιαστικά να ‘’νομιμοποιήσουν’’ την παράνομη υπερχρέωση υποθέσεων στους εργαζόμενους και να μετατρέψουν την πρόβλεψη υπερωριών για την κάλυψη πραγματικά έκτακτων και περιορισμένων αναγκών σε υποχρεωτικές και σε μόνιμη βάση, καταργώντας ουσιαστικά τον εθελοντικό χαρακτήρα αυτών.

Η διαμορφωθείσα στην ΑΑΔΕ κατάσταση που αμφισβητεί κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η υπερχρέωση αιτημάτων σε υπαλλήλους και υποθέσεων σε ελεγκτές είναι κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος και συνιστούν σε πολλές περιπτώσεις ηθική παρενόχληση στην εργασία, παραβιάζουν την αξιοπρέπεια του προσώπου και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας.

Με απόφασή του Γενικού Συμβουλίου η Ομοσπονδία:

Α)Θα καλέσει τις/τους Συναδέλφισσες/Συναδέλφους σε αυστηρή τήρηση του ωραρίου και της ώρας αποχώρησης απ’ την εργασία και αποφυγή υπερωριακής απασχόλησης που δεν έχει τα χαρακτηριστικά της κάλυψης πραγματικά έκτακτων αναγκών και στη βάση του εθελοντικού χαρακτήρα αυτών.

Β)Θα καλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων να κάνουν χρήση κάθε δυνατού εργαλείου (νομικού, θεσμικού, συνδικαλιστικού κλπ) για να υπερασπιστούν την απόφαση αυτή και να αναδείξουν την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας στην ΑΑΔΕ.

Γ) Θα καλέσει σε άμεσο διάλογο τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο των υπερωριών, διασφαλίζοντας ζητήματα όπως:

α) Τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της αμοιβής των υπερωριών

β) Την εκκαθάριση και αποζημίωση αυτών με τη μισθοδοσία του επομένου (της πραγματοποίησης αυτών) μήνα.

γ) Τη διασφάλιση του απολύτως εθελοντικού χαρακτήρα των υπερωριών και την προστασία των συναδέλφων από πιέσεις για υπέρβαση του ωραρίου.

 1. ΚΕΒΕΙΣ

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ΚΕΒΕΙΣ, απ’ τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του και δεδομένων των θέσεων που επανειλημμένως έχει εκφράσει η Ομοσπονδία, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY αποφασίζει, πέραν των άλλων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει, να προκηρύξει Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου, κατά την ημέρα και ώρα των εγκαινίων που προγραμματίζει η Διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Ταυτόχρονα την ώρα της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του κτιρίου του ΚΕΒΕΙΣ, συνέντευξη τύπου και ενημέρωση των Μέσων Ενημέρωσης για την πραγματικότητα που επικρατεί στην υπηρεσία, την ταλαιπωρία των πολιτών, τα χιλιάδες αιτήματα κλπ.

Οι φιέστες που ετοιμάζει η Διοίκηση δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να σκεπάσουν την κατάσταση και τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στο ΚΕΒΕΙΣ.

 1. Αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την 24.1.2024.
 2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις τις Εκτελεστικής Επιτροπής από 8.11.2023 έως 4.12.2023.
 3. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μικροδαπάνες από 1.10.2023 έως 30.11.2023.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ομόφωνα η ΠΟΕ -ΔΟΥ εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν οι νέοι επιτυχόντες της σειράς 1Γ/2022 για την απορρόφησή τους στην ΑΑΔΕ. Βρισκόμαστε σε μια μακρά περίοδο κατά την οποία η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων θα μειωθεί περαιτέρω, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, από το 2011 έως και σήμερα, η υπηρεσία έχει απωλέσει περίπου το 50%  του ανθρώπινου δυναμικού της. Το πρόβλημα έχει τέτοια έκταση, που οι περισσότερες υπηρεσίες μας εμφανίζουν αδυναμία εκτέλεσης βασικών λειτουργιών, κρίσιμων για την είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς λειτουργούν με στελέχωση μικρότερη του 65% , συνυπολογιζόμενων  των συνεχών μειώσεων των οργανικών θέσεων. Στην πραγματικότητα, η εργασία ανά υπάλληλο έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ η ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών που προσέρχονται αυτοπρόσωπα στις υπηρεσίες  μας φθίνει, λόγω της ακραίας υποστελέχωσης. Δεδομένου του ότι οι κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες μας είναι υπερπολλαπλάσιες του αριθμού των επιτυχόντων και επιλαχόντων της συγκεκριμένης προκήρυξης αθροιστικά, ζητούμε από την διοίκηση της ΑΑΔΕ την αποστολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών θέσεων, κατά προτεραιότητα, από τον πίνακα των νέων επιτυχόντων της 1Γ/2022 μέχρι την εξάντλησή του.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ__ΓΕΝΙΚΟΥ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ_15.12.2023