ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ): “Ζητάμε από την πολιτική και εφοριακή ηγεσία της ΑΑΔΕ ξεκάθαρα να μας προστατεύσει”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ): "Ζητάμε από την πολιτική και εφοριακή ηγεσία της ΑΑΔΕ ξεκάθαρα να μας προστατεύσει"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εφοριακοί της Θεσσαλονίκης μπροστά από την Δ’ ΔΟΥ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους στην Κοζάνη.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στις οικογένειες τους. Οι σκέψεις μας, οι καρδιές όλων μας και οι προσευχές μας από χθες το μεσημέρι είναι μαζί τους», δήλωσε ο Μιχάλης Κούπκας, πρόεδρος εφοριακών Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να μένουμε άλλο στις καταδίκες και στα λόγια. Όταν βγαίνουν τα τσεκούρια, τα λόγια είναι φτώχεια».

«Ζητάμε από την πολιτική και εφοριακή ηγεσία της ΑΑΔΕ ξεκάθαρα να μας προστατεύσει. Η σωματική ακεραιότητα και η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα. Πάνω από στόχους και δημόσια έσοδα.

Ζητάμε φύλαξη σε κάθε φορολογική υπηρεσία. Με εξειδικευμένο προσωπικό, με security, με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

– Ζητάμε την εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλων σε κάθε εφορία. Αυτό γίνεται ούτως η άλλως σε άλλες υπηρεσίες και αν υπήρχε και στις εφορίες, δεν θα είχαμε σήμερα αυτή την κατάσταση.

– Ζητάμε ασφαλή κτίρια, στα οποία θα υπάρχει εκ των προτέρων ένα οργανωμένο και πιστοποιημένο σχέδιο διαφυγής, στο οποίο θα εκπαιδευτούμε όλοι οι υπάλληλοι.

Ζητάμε συναλλαγή αποκλειστικά μέσω προγραμματισμένος ραντεβού και πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας

Τέλος, ζητάμε πλήρη αποκατάσταση των συναδέλφων και των οικογενειών τους , όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά» κατέληξε ο κ. Κούπκας.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Αθανασιάδης, ο οποίος όντας εφοριακός στο επάγγελμα επισήμανε ότι «υπάρχουν παρά πολλά προβλήματα στις εφορίες. Υπάρχει καταρχάς το πρόβλημα της ακαταλληλότητας των κτιρίων. Πολλά κτίρια, όπως και αυτό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουν παρά πολλές εισόδους. Ακόμα και αν μπει σεκιούριτι δεν θα υπάρχει τρόπος φύλαξης από τους κινδύνους».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως οι εφοριακοί έχουν στοχοποιηθεί, τα τελευταία χρόνια και όταν βγαίνουν για προληπτικούς ελέγχους και όταν απλώς εφαρμόζουν το νόμο.